Морел - сервиз

Сервиз за ремонт на битова електроника, телевизори и монитори

Към страница 1

Яркост и контраст

Следващия параметър, на който трябва да обърнем внимание при избор на LCD телевизор е яркостта. Този параметър в никакъв случай не трябва да бъде подценяван, особено ако мислим да гледане телевизия в светлото време на деня. Счита се, че за комфортно възприемане на картината, нашия телевизор трябва да обезпечава яркост минимум 450 kd/m2. Почти всички съвременни модели удовлетворяват това изискване. Все още е възможно да се срещнат морално остарели LCD дисплей с по-ниска яркост. Затова непременно проверете този параметър .
  Един от сериозните недостатъци на първите LCD телевизори беше изключително ниския контраст. В резултат на това изображението беше с много " постни " цветове. Дори черното по-скоро беше мътно сиво. От тогава нещата в тази насока много са се променили, но до този момент течно кристалните телевизори изостават по контраст от плазмените. За телевизор със средни размери на екрана напълно достатъчен е контраст 600:1. Не се препоръчва покупка на телевизор с по-ниски стойности на този параметър. Най-добре обърнете внимание на телевизорите с по-голяма стойност на контраста. В момента максималната стойност на този параметър е 1200:1. С такъв контраст могат да се похвалят Sony KDL-20S2030, Panasonic TX-31LX60P, Philips 26PF5411.
В магазините, разглеждайки техническите характеристики ,можем да срещнем контраст 6000:1, 7000:1 и дори 10000:1. Тук не трябва много да се впечатляваме. Това е така наречения динамичен контраст, който се постига по специална технология. Същността и е в непрекъснат анализ на изображението и автоматично регулиране средното ниво на контраста. Това помага да се получи по - качествено изображение при по-тъмните или по - светли сцени ,но тази технология слабо влияе не изображение при което присъстват както светли така и тъмни сцени . Ето защо по- голямо значение има стойността на реалния статичен контраст. Тази стойност естествено е много - по ниска , особено при по-големите LCD телевизори , където всички недостатъци , свързани с по - слабия контраст по-натрапчиво изпъкват.При масовите модели този параметър се движи в границите от 1000:1 до 1600:1 и само при някой модели като Sharp Aquos LC-52XD1 и Samsung LE-40M91B, този параметър достига стойност 2000:1

Ъгли и милисекунди - важни подробности

Размера на екрана, неговата разделителна способност, яркост и контраст са безспорно най-значимите параметри, на който е необходимо да се обърне внимание при избор на течнокристален телевизор. Освен основните параметри съществуват много други характеристики, който в никакъв случай не бива да се пренебрегват.
Първата от тях е вертикалния и хоризонтален ъгъл на обзор.
Технологията на LCD телевизорите е такава, че ако се гледа екрана отстрани, то се проявява ефекта на поляризация - рязко снижаване на контраста и промяна на цветовете. Колкото по - далеч се намира човек от екрана - толкова по силни са изкривяванията. Ето защо ъглите на обзор са доста важен параметър. В момента минимално достатъчното значение на тези характеристики е 160 градуса - това означава, че гледайки в екрана от 80 градуса, човек вижда изображението с контраст 10 пъти по - малък, отколкото ако се намира срещу телевизора. Експертите съветват при избор да се стремим този параметър да е с максимална стойност и не по - малка от 170 градуса. Най - добрите модели имат ъгъл на обзор 176-178 градуса и по тази характеристика се приближават до най - добрите плазмени телевизори и класическите модели реализирани с кинескоп.Контактна информация и карта с разположението на Морел сервиз, където с удоволствие ще се заемем с Вашите ремонти може да намерите ТУК

Morel-service

Телевизионен сервиз Морел теливизионен техник